Wednesday, November 10, 2010

Duit masuk lagi...

Salam...

Beberapa hari yang lalu aku ada post pasal buat duit dalam satu program buat duit dengan mudah. Hari ini aku nak berkongsi pengalaman aku dapat duit lagi dari program yang boleh dipercayai .

Kat bawah nie bukti payment yang aku dapat melalui paypal:

Nama program ni OnBux. Tiap-tiap hari dia akan bagi 4 iklan untuk diklik dengan nilai 0.01 usd per iklan jadi 1 hari dapat 0.04usd dalam tempoh 50 hari dapat 2usd. Korang leh cashout 2usd terus ke akaun paypal, kalau korang nak cepat castout rent dulu. Apa 2 rent? kalau nak cite benda ni panjang lak. Korang cek sendirilah dengan klik banner kat bawah ni, selamat mencuba!


Monday, November 8, 2010

Renungan : 4 golongan lelaki ke neraka ..

Pertama:- 'Ayahnya' - Apabila seseorang yang bergelar ayah tidak memperdulikan anak-anak perempuannya di dunia.Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat, mengaji dan sebagainya.Dia membiarkan anak-anak perempuannya tidak menutup aurat.. tidak cukup kalau dengan hanya memberi kemewahan dunia sahaja maka dia akan ditarik oleh anaknya.

Kedua:- 'Suaminya' - Apabila seorang suami tidak memperdulikan tindak tanduk isterinya. Bergaul bebas di pejabat,memperhiaskan diri bukan untuk suami tapi untuk pandangan kaum lelaki yang bukan mahram,apabila suami mendiamkan diri.. Walaupun dia seorang alim (solat tidak tangguh, puasa tidak tinggal)maka dia akan ditarik oleh isterinya.

Ketiga:- 'Abang-abangnya' - Apabila ayahnya sudah tiada, tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh kepala abang-abangnya.. jikalau mereka hanya mementing keluarganya sahaja dan adik perempuannya dibiar melencong dari ajaran ISLAM. Tunggulah tarikan adiknya di akhirat.

Keempat:-' Anak Lelakinya' - Apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal kelakuan yang haram dari Islam, maka anak itu akan disoal dan dipertangungjawabkan diakhirat kelak.. Nantikan tarikan ibunya.

Maka kita lihat betapa hebatnya tarikan wanita bukan sahaja di dunia malah di akhirat pun tarikannya begitu hebat...maka kaum lelaki yang bergelar ayah / suami / abang atau anak harus memainkan peranan mereka yang sebenar. firman ALLAH S.W.T.:-

" Hai anak adam peliharakanlah diri kamu serta ahli kamu dari api neraka,di mana bahan pembakarnya ialah manusia dan batu-batu.."

Hai wanita, kasihankan ayah anda, suami anda,abang-abang anda serta anak-anak lelaki anda..Kesiankanlah mereka dan juga diri kamu sendiri..jalankan perintah ALLAH S.W.T. dengan bersungguh-sungguh dan dengan penuh ikhlas..

Akhir kata, marilah kita berdoa agar kita semua terselamat dari ditarik dan tertarik oleh mana-mana pihak. Harga seseorang muslim adalah sangat berharga.

ALLAH S.W.T. nilaikan seseorang muslim dengan SYURGA.. semua kaum muslim masuk syurga..janganlah kita membuang atau tidak mengendah janji ALLAH S.W.T.

Semoga kita semua tergolong dari ahli syurga yang memasukinya tanpa hisab.

AMIN YARABBALALAMIN

apa yang perlu kita buat, tolong copy paste yer, kemudian kita tolong sebarkan........

Source : IslamicGlory

P/s: Kebanyakkan Manusia hari ini leka dengan arus dunia, lalai dengan tanggungjawab dan lupa akan destinasi terakhir kita. Ingat! ini tanggungjawab kita yang akan dipersoalkan kelak.

Thursday, November 4, 2010

Buat duit : My first income from...?

Salam...
Dah ramai dah orang berjaya buat duit dengan internet. Hari ini aku nak kongsi satu cara buat duit .Mesti korang semua nak tau kan!

Sebenarnya dah ramai yang sudah buat duit dengan program yang aku sertai ni, cuma aku rasa teruja sebab program buat duit ni betul 2 boleh dipercayai. Program ini tidak menjanjikan kita menjadi kaya tapi sekadar untuk pendapatan sampingan. Aku join benda ni hampir 2 bulan. Aku dapat payment pertama melalui paypal 2 hari yang lepas. Kat bawah ni bukti payment yang aku terima:

Hahaha sekarang korang dah tau kan. Neobux memang ptc yang membayar ahlinya. Setakat nie dapat $2.03 usd. Kalau korang join benda nie klik banner kat bawah nie:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...